© 2015 - 2023  J.G. van der Stok, Apeldoorn
Spelen met Intervallen en Akkoorden
Klik op de titelpagina of één van de andere afbeeldingen voor een vergrote afbeelding. Met de bedieningselementen aan de onderzijde van de afbeelding kun je een diapresentatie starten. Met de spatiebalk kun je pauzeren.
Auteur en uitgever: John van der Stok ISBN/EAN: 9789079828104 Prijs: € 18,95 excl. verzendkosten.
Welkom bij  Muzieklespraktijk John van der Stok Welkom bij  Muzieklespraktijk John van der Stok
Plaats direct in winkelwagen van “boekenbestellen”: Of ga via onderstaande link naar: https://www.boekenbestellen.nl/boek/spelen-met-intervallen-en-akkoorden
Alle werkboeken zijn gepubliceerd op Pumbo.nl, een platform om eigen boeken uit te geven. De verzending en de betaling worden verzorgd door boekenbestellen.nl een onderdeel van Pumbo. Vragen over verzending en/of betaling? Kijk naar de contactmogelijkheden: https://www.boekenbestellen.nl/contact
In dit werkboek staan veel praktische en theoretische oefeningen met intervallen en akkoorden. Eerst maak je kennis met de intervallen, zoals de grote terts, de verminderde septime of de overmatige kwart. Op allerlei manieren ga je daarmee oefenen. Vanuit je kennis van de intervallen ga je allerlei akkoorden samenstellen in diverse toonsoorten: majeur-, mineur-, septime-, none-akkoorden, etc. Ook leer je werken met akkoordsymbolen, zoals gebruikelijk in de lichte (pop)muziek. Je leert de harmonische familierelatie tussen akkoorden onderling kennen. Daarna ga je allerlei akkoordenreeksen spelen, ook weer in diverse toonsoorten.  Het is een boek voor meer gevorderde toetsenisten. Geschikt als extra studiemateriaal bij privélessen en op muziekscholen. Het is pittig materiaal dus begeleiding van een docent heeft zeker een meerwaarde. In de onderstaande afbeeldingengalerie vind je een selectie van de inhoud.     
Alle notenvoorbeelden in het boek zijn gemaakt met het gratis softwareprogramma MuseScore. Deze voorbeelden kunnen vrij gedownload worden om ze vervolgens in MuseScore te kunnen beluisteren, te bewerken, te transponeren of weg te schrijven naar diverse bestandsindelingen. Klik hier om de bestanden te downloaden.